Ouderverstoting

Ouderverstoting is een zeer ernstige vorm van huiselijk geweld gericht tegen kinderen en de andere ouder. Het vindt plaats door -al dan niet bewuste- beïnvloeding van het kind door de ouder die de andere ouder uit het leven van het kind wil weren. Kinderen wijzen op enig moment de andere ouder af zonder dat daarvoor een goede reden is en komen in een zeer ernstig loyaliteitsconflict terecht. Als volledig contactverlies optreedt is het vaak moeilijk om dit weer op te starten als niet tijdig wordt ingegrepen. Ons advies is om bij plotseling contactverlies zonder dat daar een goede reden aan ten grondslag ligt (zoals huiselijk geweld of iets dergelijks) niet de uitkomsten van hulpverlening af te wachten, maar binnen zes weken naar de voorzieningenrechter te gaan om het contact direct te herstellen. Tijd is een kritische factor in zaken van ouderverstoting. Hoe langer contactverlies voortduurt, hoe moelijker het wordt om het contact weer op te starten.

Ons kantoor is gespecialiseerd in deze zeer ernstige problematiek. Jolande ter Avest wordt gezien als een expert op dit gebied. Zij geeft regelmatig trainingen en is een veel gevraagd spreker over de aanpak van complexe echtscheidingen en complexe omgangsproblematiek. Ouderverstoting is een dynamiek die veel voorkomt en grote schade toebrengt aan zowel kinderen als ouders. Het beschadigt bovendien de relatie met beide ouders, niet alleen de relatie met de verstoten ouder.

Wij weten als advocaten door onze jarenlange ervaring als geen ander wat werkt en vooral ook wat niet werkt. De relatie met uw kind is de belangrijkste relatie in uw leven. Het is pijnlijk en zeer ontwrichtend die te verliezen. Onze advocaten zijn alle getraind om ouderverstoting te herkennen en weten wat zij moeten doen om de relatie tussen u en uw kind te beschermen. Indien nodig schakelen we de hulp in van een ervaren therapeut om u te begeleiden bij het contactherstel of – behoud. Een gang naar de rechter is bijna altijd onvermijdelijk.

Onze aanpak is altijd gericht op het beschermen van kinderen. Ook zij moeten goed verder.

Publicaties

 
 
Advocatuur, Uithuisplaatsing  11/08/2023
Het is alweer zo’n 12 jaar geleden dat ik bij Jeroen Dijsselbloem, toen…
Lees verder
 
 
Alle artikelen