Beste vader,

 
08/03/2021
Mediation, Omgang

Mail Jolande ter Avest

Alle blogs

 

U vroeg tijdens de zitting wat u zou kunnen doen.

Wat u zou kunnen doen is uw kinderen de vrijheid te geven te mogen houden van wie ze willen. U staat hen dit niet toe, dat is schadelijk voor hen.

Wat u zou kunnen doen is uw kinderen de vrijheid te geven te voelen wat ze willen. Boosheid, verdriet, liefde, geluk. U staat hen dit niet toe, dat is schadelijk voor hen.

Wat u zou kunnen doen is uw kinderen niet in negatieve zin te beïnvloedden. Hier worden ze angstig en onzeker van en ze leren niet te vertrouwen op zichzelf. Dat is onmetelijk belangrijk voor kinderen.

Wat u zou kunnen doen is uw kinderen niet te leren dat u de enige bent op wie ze kunnen vertrouwen. Kinderen hebben het nodig te vertrouwen op alle volwassenen om hen heen. Op u, op hun moeder, op hun pleegouders, de juf op school, maar ook de rechter die over hen beslist. Kinderen die opgroeien in vertrouwen leren daarvan te vertrouwen op zichzelf. Een groot cadeau dat u uw kinderen kunt geven.

Het grootste cadeau dat u uw kinderen kunt geven is de liefde die ze mogen voelen voor hun moeder. Zij is deel van hen. Net als u dat bent. Ze die liefde onthouden betekent dat ze niet onvoorwaardelijk mogen houden van zichzelf. Niets is schadelijker dan dat.

Dat zou u kunnen doen.
Kan ik op u rekenen?

 

Mediation, Omgang

Mail Jolande ter Avest

Alle blogs

Deel:

Gerelateerd